Telemetrieverplichting profielgrootverbruikers elektriciteit

Telemetrieverplichting profielgrootverbruikers elektriciteit

Per 1 januari 2018 moeten alle Profielgrootverbruikers voorzien zijn van een telemetrie meter. In 70% van de aansluitingen in Nederland is dat nu nog niet het geval. Zonder telemetrie meter heeft u geen gedetailleerd inzicht in het energieverbruik, een belangrijke voorwaarde om invulling te geven aan energiebesparing en uw MVO beleid.

Alle partijen zijn gebaat bij een telemetrie meter. Zo kan het netwerkbedrijf met de verbruiksdata goed voorspellen wat de energiebehoefte is en ontvangt u lagere, correcte afrekeningen. Bovendien leidt inzicht tot meer energiebesparing en/of CO2-reductie.

Wat houdt de telemetrieverplichting in?

Telemetrieverplichting betekent dat er een op afstand uitleesbare meter is, die elk kwartier registreert wat het verbruik is. Uw meetbedrijf dient deze meter elke dag uit te lezen en de verbruiksdata aan te leveren aan de netbeheerder.

Wat is een profielgrootverbruiker elektriciteit?

Een profielgrootverbruiker elektriciteit is een aansluiting met een doorlaatwaarde groter dan 3 x 80 ampère en een aansluitcapaciteit kleiner dan 100 kVA. Deze aansluitingen kennen nu nog geen telemetrie verplichting. Dat verandert en u dient voor 1 januari 2018 een telemetrie meter te hebben.

Wacht niet tot 2017, bespaar nu!

INNAX installeert al sinds 2001 alleen telemetrie meters. Weet u niet of dit voor u van toepassing is? Dat zoeken wij graag kosteloos voor u uit. Met een telemetrie meter van INNAX voldoet u aan de nieuwe wetswijzigingen, gaat u kosten besparen en heeft u gratis online inzicht in uw verbruiksdata. Wij regelen de overstap voor u.

Samengevat:

 

  • 25% lagere kosten.
  • Gratis online inzicht in uw verbruiksdata.
  • U hoeft zelf niets te doen, wij regelen de overstap.

 

Heeft u nog vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neemt contact op met Harold Hamminga, hij helpt u graag verder. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 088- 55 33 304.

 


Facebooktwitterlinkedinmail