Sportcentrum Helsdingen open voor publiek

Sportcentrum Helsdingen open voor publiek

Sportcentrum Helsdingen in Vianen heeft haar deuren geopend. Een nieuw sportcomplex gebouwd op basis van het Total Cost of Ownership concept. Gemeente Vianen heeft hiermee een nieuwe aanwinst, waarbij vanaf de start van de bouw rekening is gehouden met duurzaamheid en optimale exploitatie.

Total Cost of Ownership

Het complex bestaat uit twee sporthallen, een dojo, een zwem- en instructiebad en horecagelegenheid. De ontwikkeling, bouw en het onderhoud van het sportcentrum is in 2013 aanbesteed en gegund op basis van ‘Total Cost of Ownership’ (TCO). Door dit principe leidend te maken wordt rekening gehouden met alle kosten, zowel voor bouw als exploitatie. Met dit inzicht en het doordachte, levensbestendig ontwerp heeft de gemeente Vianen volledige controle over de kosten gedurende de gehele levenscyclus.

Bijzonder en duurzaam gebouw

INNAX heeft de installaties turn-key gerealiseerd en het installatie-onderhoud, beheer en het energiemanagement gedurende twintig jaar op risico aangenomen. De gemeente is daarmee verzekerd van een vast bedrag voor energie, beheer en onderhoud van de installaties.

Dit project is gerealiseerd door Vaessen Algemeen Bouwbedrijf in samenwerking met gebouwverduurzamer INNAX en Slangen&Koenis Architecten. Vaessen Algemeen Bouwbedrjif heeft zich laten inspireren door de Lean filosofie. Dit heeft ertoe geleid dat het complex in dertien maanden is gebouwd in plaats van de gebruikelijke achttien maanden.

 


Facebooktwitterlinkedinmail