INNAX vernieuwt RVO Energiebesparingsverkenner

INNAX vernieuwt RVO Energiebesparingsverkenner

De Energiebesparingsverkenner is in opdracht van RVO door INNAX en Quatro software ontwikkeld voor professionals in de woningbouwsector. De verkenner geeft snel en makkelijk inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden van één of meerdere woningen. Het geeft inzicht in de effecten van energiebesparende maatregelen op de energiekosten en de energetische kwaliteit (energielabel).

De Energiebesparingsverkenner maakt onderscheid tussen woningen voor particulieren en woningen van verhuurders, zoals woningcorporaties. Bij verhuurders kunnen meerdere woningen of complexen in een project worden opgenomen. Bij woningen voor particulieren toont de Energiebesparingsverkenner het energielabel, bij woningen voor verhuurders de Energie-Index (EI).

De Energiebesparingsverkenner bevat twee varianten;

  • Reguliere verkenner; deze biedt inzicht in het realiseren van labelsprongen tot maximaal label A. Hierbij is het ook mogelijk om te zoeken naar een optimaal pakket bij een gewenst label-, EI-, of comfort-doel of met de budgetverkenner binnen een bepaald budget te blijven.
  • Verkenner Hoge Ambities; hierbij leiden alle pakketten tot een zeer energiezuinige woning tot op het niveau van energieneutraal.

Bij de verkenner worden naast energielabels en EI’s ook de waarden BENG 1, 2 en 3 getoond. Deze zijn speciaal bedoeld voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. De eisen voor de energieprestatie voor nieuwbouw zijn gebaseerd op deze indicatoren.

De resultaten van de verkenner geven een goed beeld van de mogelijkheden, resultaten en de financiële effecten van energiebesparende maatregelen. Meer weten en/ of met de tool aan de slag?  https://energiebesparingsverkenner.rvo.nl/ 

Bron foto: Istock


Facebooktwitterlinkedinmail