Recreatieoord Omnium uitgebreid zonder extra energiekosten

Recreatieoord Omnium uitgebreid zonder extra energiekosten

Omnium in Goes is uitgebreid met een waterattractie, een grotere topsporthal en een levensgroot Regenbos ter bevordering van de exploitatie. Om ervoor te zorgen dat de energierekening nagenoeg gelijk blijft, zijn alle energiebronnen in en om het gebouw benut. Duurzame installaties en een sterk isolerende schil zorgen voor een optimaal rendement.

In 2014 is het sportgebouw van Omnium flink onder handen genomen ter bevordering van de exploitatie. Het complex heeft een hele metamorfose ondergaan. Het zwembad is uitgebreid met de zwemattractie Lazy river. De topsporthal is uitgebreid naar 1.500 m2 en is nu 18 meter hoog. En het complex heeft er een tropisch regenbos bij.

Regenbos als ‘accu’

Vanaf de start van het project heeft Omnium aangegeven geen hogere energierekening te willen. Dat is niet milieuverantwoord. Om hiervoor te zorgen heeft partner INNAX de installaties zo ontworpen dat alle energiebronnen in en om het gebouw worden benut. Een speciale rol is weggelegd voor het regenbos. Deze fungeert als energiecollector waarbij warmte wordt onttrokken en opgeslagen in het bodemsysteem (WKO). Door deze warmte te benutten is het regenbos een soort accu voor het zwembad en de (top-)sporthal.


Facebooktwitterlinkedinmail