Recordtijd voor derde crowdfunding campagne INNAX

Recordtijd voor derde crowdfunding campagne INNAX

Grip krijgen op energie staat hoog op de prioriteitenlijst van veel ondernemers. Als gebouwverduurzamer ziet INNAX dit o.a. in de toenemende vraag naar slimme energiemeters die inzicht geven in het verbruik en mogelijke besparingsmaatregelen. De financiering hiervan halen wij steeds vaker op via crowdfunding (publieksfinanciering).

In half uur benodigde bedrag opgehaald

Met twee eerdere campagnes is binnen enkele dagen € 420.000 opgehaald. Ditmaal bleek de interesse nog groter, want na slechts 32 minuten was het benodigde bedrag van € 240.000 bereikt. Een mooi resultaat en fijn om te constateren dat investeerders graag willen helpen met de energietransitie!

INNAX ziet crowdfunding als een mogelijkheid om de energietransitie te versnellen. Vorig jaar is via platform DuurzaamInvesteren.nl geld opgehaald voor een portefeuille van reeds geplaatste en functionerende elektriciteit- en gasmeters. Met de ingezamelde € 420.000 werden 295 elektriciteit- en gasmeters geherfinancierd.

Energizing the Future

Een belangrijke motivatie is de bijdrage van energiemeters aan een duurzamere toekomst. Er worden telemetriemeters geplaatst die uiterst nauwkeurig energieverbruiken registreren: de basis voor energiebesparing en verdergaande verduurzaming van gebouwen.

Voor zowel bedrijven en particulieren is crowdfunding een erg aantrekkelijke vorm van lenen of beleggen. Het rendement kan variëren tussen 3 tot 6 procent per jaar.

Meer weten? Interesse voor deelname bij een volgende campagne? Neem contact op met Jeroen Burger.


Facebooktwitterlinkedinmail