Oplevering duurzame installaties nadert

Oplevering duurzame installaties nadert

Aan de rand van de plas Helsdingen bouwt Vaessen Algemeen Bouwbedrijf bv een nieuwbouw Sportcentrum in opdracht van Gemeente Vianen. Naast twee sporthallen worden ook twee zwembaden, een dojo-ruimte, horeca en kleedruimten gerealiseerd. De eerste oplevering van de technische installaties door Energy Service Company (ESCo) INNAX nadert.

Total Cost of Ownership

Voor de gemeente staat, vanaf de aanbesteding van dit project, de ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) centraal. Reeds bij aanvang is rekening gehouden met alle kosten, zowel voor bouw als exploitatie, waardoor bewuste keuzes zijn gemaakt op basis van een doordacht en levensbestendig ontwerp. Hierdoor ontstaat volledige controle over de kosten gedurende de gehele levenscyclus.

Turn-key oplevering

De installatie die moet bijdragen aan de laagste TCO is geïnstalleerd. Zo ook de RVS zwembaden en verstelbare bodems. In week 6 worden de zwembaden gevuld en de ketels leveren inmiddels warmte aan het gebouw. Eind april levert INNAX de installaties turn-key op. Vervolgens nemen we als ESCo de verantwoordelijkheid over het installatie-onderhoud, beheer en het energiemanagement gedurende twintig jaar.

In september 2014 wordt het sportcentrum geopend voor het publiek.


Facebooktwitterlinkedinmail