Near-time uitlezen van energiemeters levert meer op

Near-time uitlezen van energiemeters levert meer op

Standaard worden grootzakelijke energiemeters dagelijks uitgelezen. Deze data levert echter meer op wanneer het met een hogere frequentie (near-time) wordt uitgelezen. De voordelen van deze aanpak lichten we nader toe aan de hand van twee situaties.

 INNAX heeft reeds jaren ervaring met het near-time uitlezen van energiemeters. Voor honderden energiemeters sturen wij de gegevens door aan energieleveranciers. Wij werken met een uiterst korte interval. Dit levert op twee manieren meer op voor onze klanten.

Flexibel leveringstarief
Stel uw energieleverancier koopt dagelijkse energie in op de beurs. Met uw actuele data (near-time uitgelezen) kan hij u een flexibel leveringstarief bieden. Zo profiteert u optimaal van de geldende, actuele energieprijzen.

1. Sterke onderhandelingspositie als producent van duurzame energie
Bent u producent van duurzame energie? Het near-time uitlezen van uw energieopwekking versterkt uw onderhandelingspositie bij de verkoop van uw geproduceerde energie. Afnemers van uw stroom hebben actueel inzicht in de prestatie van uw installatie. Zij stellen hiermee sneller vast of de installatie in storing staat. De handel wordt hierop aangepast. Daarnaast verbetert u met de near-time meting de laatste voorspelling van uw productie. U voorkomt hiermee onnodige kosten.

2. Near-time uitlezen zonder extra investeringen
Profiteer van de voordelen zonder extra investeringen. INNAX leest uw energiedata near-time uit zonder extra investeringen in meetapparatuur. Er is geen extra datalogger nodig. Bij andere aanbieders is dat de oplossing, met hoge kosten tot gevolg. Wij gebruiken dezelfde energiemeter als waarvoor we als meetbedrijf de wettelijke meetdiensten uitvoeren. Zo hoeft u niet extra te investeren en profiteert u wel van de voordelen. Is dat helemaal gratis? Nee, dat niet. We vragen een kleine extra vergoeding in de maandelijkse kosten.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem contact op met Ed Diepeveen. Hij informeert u graag verder.

 


Facebooktwitterlinkedinmail