Meten met crowdfunding

Meten met crowdfunding

Grote orders en materiaalaanschaf vragen financiering. Meetbedrijf INNAX haalt deze gelden steeds vaker via crowdfunding (publieksfinanciering) op. Met twee campagnes is binnen enkele dagen 420.000 euro opgehaald. Een mooi resultaat en fijn om te constateren dat investeerders ons graag verder willen helpen met de energietransitie!

INNAX ziet crowdfunding als een mogelijkheid om de energietransitie te versnellen. Eerder dit jaar is via platform DuurzaamInvesteren.nl geld opgehaald voor een portefeuille van reeds geplaatste en functionerende elektriciteit- en gasmeters. Met de ingezamelde 420.000 euro werden 295 elektriciteit- en gasmeters geherfinancierd.

Een duurzamere toekomst
Belangrijke motivatie is de bijdrage van energiemeters aan een duurzamere toekomst. Er worden telemetriemeters geplaatst die uiterst nauwkeurig energieverbruiken registreren. Waardevolle informatie voor verdere stappen in energiebesparing en verduurzaming van het gebouw.
Voor zowel bedrijven en particulieren is crowdfunding een erg aantrekkelijke vorm van lenen of beleggen. Je krijgt namelijk vaak een fors rendement, wat kan variëren tussen 3 tot 6 procent per jaar.

Meer informatie
Meer weten over het rendement? Interesse voor deelname bij een volgende campagne? Neem contact op met Jeroen Burger.


Facebooktwitterlinkedinmail