Meerdere leveranciers op één aansluiting

Meerdere leveranciers op één aansluiting

Vanaf 24 maart 2018 treedt het besluit MLOEA in werking. MLOEA staat voor: meerdere leveranciers op één aansluiting. Hiermee wordt het mogelijk om meerdere contracten af te sluiten met verschillende energieleveranciers. Dit vergoot de keuzemogelijkheden en daarmee de controle over uw energiekosten.

Bekijk wat voordelig is voor uw organisatie
Stel u bent grootzakelijk afnemer die tegelijkertijd over een productie-installatie (zoals zonnepanelen) beschikt. Dan kan het voordelig zijn om het elektriciteitsverbruik en de -productie bij verschillende leveranciers te contracteren. Maar ook als kleinzakelijke afnemer kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een andere partij te contracteren voor de laadpalen van elektrische auto’s dan uw vaste energieleverancier.

Keuzevrijheid voor huurders
Met de komst van MLOEA ontstaan ook meer mogelijkheden voor huurders. Zo kunnen de individuele huurders een andere leverancier kiezen dan de contractant op de hoofdaansluiting. Dit stelt de huurders in de gelegenheid de energie-inkoop zelf te gaan regelen. En dat zonder tussenkomst van beheerders of verhuurders.

Ook voor de verhuurders biedt dit kansen. Zo hoeft de doorbelasting van de energiekosten niet meer te worden geregeld. De huurder krijgt immers de factuur rechtstreeks van de leverancier.

Meer weten over de mogelijkheden van MLOEA voor uw organisatie? Wij informeren u graag verder.


Facebooktwitterlinkedinmail