Leerbundel “Circulair bouwen”

Leerbundel “Circulair bouwen”

Slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen, zodat ze oneindig hergebruikt kunnen worden in een gesloten kringloop. Dat is de kern van circulair bouwen.

Danny Duinhouwer, senior adviseur bij INNAX Gebouw en Omgeving, is betrokken bij de transformatie van het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen naar een kinder- en jeugdkliniek van GGZ instelling Emergis. De ambitie van Emergis is in dit project zoveel mogelijk het hergebruik van materialen toe te passen. Samen met Impuls Zeeland zijn diverse partijen bij elkaar gebracht om kennis en expertise op het gebied van circulair bouwen te delen.

De Provincie Zeeland en Impuls Zeeland ondersteunen bij het opdoen van kennis en stimuleren van de lokale economie en hebben hierom een leerbundel gemaakt waarin diverse betrokkenen worden geïnterviewd. Danny Duinhouwer geeft aan dat hij een “olievlekwerking” verwacht qua ervaring van dit project: “De markt schuift langzaam maar zeker richting circulair denken en werken” Dat heeft met een heleboel factoren te maken, maar ik denk dat de grootste toch wel is de uitputting van de aarde. De beschikbaarheid van materialen neemt af, de kosten van het winnen nemen toe. Een lineaire economie heeft daar geen echte oplossing voor. Maar in een circulaire economie ga je gewoon verstandig om met de grondstoffen die beschikbaar zijn op aarde. Dat is wel de drijfveer”.

Lees hier het volledige interview van Danny Duinhouwer in de leerbundel van 16 november 2017. Meer informatie over het project leest u hier.

 


Facebooktwitterlinkedinmail