Lage servicekosten, hoge kwaliteit van huisvesting

Lage servicekosten, hoge kwaliteit van huisvesting

Studentenhuisvester Idealis streeft ernaar om de woonlasten voor studenten betaalbaar te houden. Een van de mogelijkheden is het beperken van de energielasten. Daarom optimaliseert Idealis gestructureerd werkzaamheden op het gebied van energie, onderhoud en beheer om het gewenste doel te bereiken.

In een jaar veranderen zo’n 3.000 studenten van kamer, jongeren van verschillende generaties en met sterke variatie in verblijfsduur en gewoonten. De storingsgevoeligheid van installaties is hierdoor hoog en de intensiviteit voor onderhoud van de gebouwen groot. Ook het energiegebruik fluctueert. Continu is Idealis op zoek naar mogelijkheden om de haar woningbezit prettig, veilig en betaalbaar te houden. INNAX ondersteunt Idealis hierbij op het gebied van energie, onderhoud en beheer.

Inzicht als uitgangspunt voor besparing

Erik Vleeming, Coördinator energie bij Idealis: ‘Om grip te houden op de energiekosten, laten wij de energie aansluitingen voor elektra en gas op afstand uitlezen. Wij hebben hiermee direct inzicht in het energieverbruik om besparingsmogelijkheden te signaleren. Daarnaast is dit efficiënter want de beheerder hoeft het niet meer handmatig te doen.’

Met een goed onderhouden energielabeldatabase heeft Idealis te allen tijde actueel inzicht in de energieprestatie per gebouw en de bijbehorende besparingsopties. Op korte termijn wil Idealis de studenten, met behulp van een energiedashboard, ook inzicht geven in het eigen energieverbruik om zuinig gedrag te stimuleren.

Kwalitatief onderhoud en beheer

In de huidige onderhoudsovereenkomst zijn de verwachte doelstellingen vertaald naar prestatie indicatoren waarmee Idealis haar onderhoudspartij(en) beoordeelt.

Hans van Haren, Teamleider vastgoed bij Idealis: ‘De student staat centraal in onze aanpak. Regelmatig brengen we in kaart wat hun wensen en ervaringen zijn en daar stellen wij ons beleid op af. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat zij prettig, betaalbaar en veilig wonen.’

Foto: Rijnveste | duurzaam gebouwd met onder meer zonnecollectoren en een windmolen voor opwekking van energie.


Facebooktwitterlinkedinmail