Joost Straat pleit voor een Trias Energetica 2.0

Joost Straat pleit voor een Trias Energetica 2.0

Op 13 december jl. heeft het “Eetcafé” van Kantoor vol Energie plaatsgevonden. Joost Straat, manager business development bij INNAX en gespecialiseerd in het voorkomen van onnodig energieverbruik en energiekosten, is naar aanleiding van zijn presentatie tijdens het Eetcafé geïnterviewd.

Volgens Joost Straat zitten we “midden in een oorlog”. In overdrachtelijke zin natuurlijk, aldus Joost. “Als wij in 2050 een energie neutrale bebouwde omgeving willen hebben dan moeten we die oorlog met elkaar winnen; samen optrekken in plaats elkaar zien als concurrenten.”,

Trias Energetica 2.0
Joost pleit ook voor een Trias Energetica 2.0. Het gaat erom dat je anders naar een gebouw kijkt. Is het een energieverslinder of energieproducent? Het gaat dan niet langer om het beperken van het gebruik, maar om dat je produceert wat je nodig hebt. Dus eerst kijken wat je nodig hebt en dan ga je kijken wat je doet als je teveel of te weinig energie hebt. De energie die over is wil je lokaal op kunnen slaan. En wat je daarna nog over hebt, deel je efficiënt. Dat is wat wij bij INNAX de Trias Energetica 2.0 noemen en waar wij naar toe willen.”

Lees hier het volledige interview. Via deze link komt u uit bij de presentatie van Joost Straat.


Facebooktwitterlinkedinmail