Is uw warmtebron Warmtewet proof?

Is uw warmtebron Warmtewet proof?

Met de invoering van de Warmtewet dient u in Gigajoule af te rekenen met uw afnemers. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks maximale tarieven voor afrekening vast. In het geval het technisch rendement van uw warmtebron (vaak een centrale ketel) te laag is, bestaat de kans dat plotseling de inkomsten van warmtelevering de gemaakte kosten niet meer dekken: u draait verlies. Om dit te voorkomen loont het om uw warmtebron te verduurzamen.

De maximum tarieven zijn vastgesteld op basis van het Niet meer dan Anders principe. Als uitgangspunt is hiervoor het gebruik van een HR110 ketel genomen. Een ander type of veel oudere warmtebron kan onnodige kosten met zich meebrengen die u niet kunt doorbelasten aan uw afnemers. Het is dus verstandig om het rendement van uw warmtebron vast te stellen en te blijven monitoren.

Hoog rendement, kostenbesparend en storingsregistratie

Met een rendementsmonitor ziet u direct waar u kansen laat liggen. INNAX ontzorgt u hierbij door het plaatsen van een datalogger achter uw warmtebron. Hiermee lezen wij de energiewaarden automatisch uit. Daarnaast kunnen wij storingen op afstand registreren en melden aan uw installateur. Op deze manier bent u tijdig op de hoogte van storingen. Want ook in de Warmtewet staat dat u bij een storing langer dan vier uur een boete kunt krijgen.

Heeft u vragen?

De veel gestelde vragen die wij krijgen over de Warmtewet hebben wij voor u op onze website gepubliceerd. Vindt u geen antwoord op uw vraag dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u op locatie om de impact van de Warmtewet voor u te onderzoeken.


Facebooktwitterlinkedinmail