Inspiratiemiddag: Duurzame energie

Inspiratiemiddag: Duurzame energie

Zonnestroom in Nederland heeft sinds 2012 een grote vlucht genomen. Momenteel beschikken ca. 7% van de particuliere huishoudens over een PV-systeem op hun dak. Echter slechts 2% van de huurwoningen zijn van zonnepanelen voorzien. Een zeer groot zonnepotentieel bij huurwoningen is nog onbenut.

Huurdakrevolutie
De Huurdakrevolutie is een gezamenlijk initiatief van INNAX en Sungevity om de doorbraak van zonnestroom op huurwoningen te forceren. Hiermee beogen wij de te behalen duurzaamheidsambities binnen de sector te versnellen en de energielasten van huurwoningen te verlagen. De Huurdakrevolutie ontzorgt PV-projecten op vier cruciale fronten: kosten, financiering, enthousiasmeren van huurders en installatie en beheer van de zonnesystemen.

Domesta vertelt over haar duurzaamheidsambities
Domesta is de eerste deelnemer van de Huurdakrevolutie. Tijdens de inspiratiemiddag zal Jeroen Hengeveld, projectleider bij Domesta, vertellen waarom ze het initiatief van de Huurdakrevolutie omarmen, hoe dit past binnen hun duurzaamheidsambities en welke processtappen er genomen zijn.

Uw woningcorporatie in het zonnetje
Om de huidige stand van PV op huurwoningen in kaart brengen willen wij een Zonnehuurdak-kaart van alle aanwezigen van de inspiratiemiddag maken. Op de overzichtskaart zal direct te zien zijn hoe we met zijn allen gevorderd zijn op het gebied van zonnepanelen en waar de ambities en concrete plannen toe kunnen leiden.

Ter voorbereiding vragen wij u slechts 3 vragen te beantwoorden middels deze link. Tijdens onze sessie presenteren wij geanonimiseerd de zonnehuurdak-kaart van alle respondenten.

Meld u nu aan onze inspiratiemiddag
Het volledige programma bestaat uit vier parallelsessies, waarin ervaringen uit de praktijk centraal staan. Met de kennis die u hier opdoet, maakt u de eerste stap op weg naar een energieneutrale woningvoorraad.
We zien u graag 26 september!

Aanmelden kan hier.

 

 

 


Facebooktwitterlinkedinmail