Inspiratiemiddag: “Bewoners in de warmtetransitie”

Inspiratiemiddag: “Bewoners in de warmtetransitie”

Heel Nederland gaat van het aardgas af. Dat betekent voor mensen thuis in het beste geval een kleine verbouwing, een flinke tijdsinvestering en extra kosten. In ruil daarvoor krijgen ze wat ze al hadden: warmte. Het aanbod klinkt niet aantrekkelijk, en toch moet iedereen mee. Hoe gaan we dát voor elkaar krijgen?

Tijdens onze inspiratiemiddag neemt Susanne u mee in de belevingswereld van bewoners. Wat betekent “Aardgasloos wonen” voor hen? Maar ze vertelt ook over de regierol die gemeentes hebben bij het aardgasvrij maken van wijken. Voor welke uitdaging staan we en hoe kunnen we die oppakken?

Susanne van Suylekom, programmamanager HIER verwarmt, houdt zich landelijk bezig met het draagvlak voor aardgasvrij wonen onder bewoners. Ze informeert mensen over wat “van gas los” voor hen betekent, wat er nu al in hun buurt gebeurt en is een eerste onafhankelijke aanspreekpunt bij vragen. Daarnaast ondersteunt “HIER verwarmt” gemeenten in bewonerscommunicatie en zorgen ze voor kennisdeling en ontwikkeling over dit onderwerp.

Meld u aan voor onze inspiratiemiddag
Met de kennis die u hier opdoet, maakt u de eerste stap op weg naar aardgasloos wonen. Het volledige programma en aanmelden kan hier. We zien u graag 12 juni!


Facebooktwitterlinkedinmail