Inspiratiemiddag 9 november | Energie in beweging

Inspiratiemiddag 9 november | Energie in beweging

Een toelichting op de plenaire sessie “Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas?” door Hans Schneider (Alliander)

Nederland wil zo snel mogelijk, maar uiterlijk in 2050 een samenleving zonder CO2-uitstoot realiseren. Hiermee staan we onder meer voor de opgave om te stoppen met het gebruik van aardgas in gebouwen. Deze warmtetransitie vraagt grote inspanningen van gebouweigenaren, bouwers & installateurs, energiebedrijven én van de netbeheerder.

Samen naar een duurzaam verwarmde gebouwvoorraad zonder aardgas?

Hans Schneider is adviseur Energietransitie bij Liander. Liander is de netbeheerder van gas- en elektriciteitsnetten in Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en een deel van Zuid-Holland. Voor Liander is de warmtetransitie al begonnen. Onze netten gaan meer dan 40 jaar mee en elke nieuwe investering in onze netten zou dus moeten bijdragen aan de duurzame energievoorziening van de te toekomst. De warmtetransitie betekent dat de planning én de business case van heel veel partijen moet passen. Waar zit de ‘window of opportunity’ om uw vastgoed CO2-neutraal te gaan verwarmen en koelen?  Hoe gaan we samen omschakelen?
In de presentatie gaat Hans in op de uitdagingen waar de netbeheerder voor staat en het belang van regie en samenwerking per gemeente en per wijk en op de implicaties voor vastgoedeigenaren.


Lees hier de blog van Hans Schneider over de warmtetransitie.

Meld u nu aan onze inspiratiemiddag
Het volledige programma bestaat uit diverse sessies, waarin ervaringen uit de praktijk centraal staan. Met de kennis die u hier opdoet komt de Energie in Beweging!

We zien u graag 9 november! Aanmelden kan hier

Voor meer informatie stuur een mail naar Harold Hamminga

 


Facebooktwitterlinkedinmail