INNAX meetbedrijf voor vijf nieuwe windparken op zee

INNAX meetbedrijf voor vijf nieuwe windparken op zee

In 2023 krijgt Nederland vijf nieuwe windparken op zee erbij, die samen 3.500 MW duurzame energie opwekken. De netbeheerder TenneT gaat deze windparken op zee aansluiten op het landelijk hoogspanningsnet. TenneT heeft INNAX aangesteld als het meetbedrijf dat de hoeveelheid geleverde energie op land gaat meten.

Mega “stopcontacten” op zee
TenneT bouwt op zee vijf grote platformen waar de stroom van omliggende windparken wordt gebundeld. Vanaf die platformen gaat via twee stroomkabels per platform, de opgewekte elektriciteit naar het landelijk hoogspanningsnet. De 3.500 MW duurzame energie die op zee wordt opgewekt, is voldoende om 3,5 miljoen huishoudens op jaarbasis te voorzien van stroom. Dit is bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens.

Ed Diepeveen, projectmanager over het project, vertelt: ‘INNAX is door TenneT aangesteld als meetverantwoordelijke voor de aansluitingen op land.’ Daarvóór was INNAX al langere tijd betrokken bij de engineering van dit project. INNAX is namelijk niet alleen een meetbedrijf, maar ook gespecialiseerd in andere diensten op het gebied van verduurzaming.

Het meetbedrijf van INNAX beschikt, naast de juiste kennis en expertise, over zeer nauwkeurige energiemeters zodat er zeer accuraat gemeten wordt. Deze precisie metingen zijn nodig zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Naast de nauwkeurigheid is de tijdigheid en compleetheid van de meetdata extreem belangrijk, daarom zorgt INNAX voor redundantie in het uitlezen van de energiemeters. Wij leveren met trots een bijdrage aan dit mooie en ambitieuze project, naast andere windmolenprojecten op land en op het IJsselmeer.’


Facebooktwitterlinkedinmail