INNAX krijgt FIRA Goud voor MVO-beleid

INNAX krijgt FIRA Goud voor MVO-beleid

INNAX GEBOUW & OMGEVING heeft onlangs het FIRA Goud duurzaamheidscertificaat behaald. Van alle bedrijven (339) met een FIRA certificaat heeft tot nu toe zes procent de gouden status. INNAX sluit hier nu bij aan. Goud is de op een na hoogst te behalen niveau in de beoordelingssystematiek van FIRA.

Het initiatief van FIRA staat voor het actief bevorderen van duurzaamheid en het transparant maken van duurzaamheidsprestaties. INNAX heeft zich in 2013 bij dit platform aangesloten. In 2013 heeft de organisatie het MVO-profiel Brons gehaald en in 2014 het MVO-profiel Zilver. Door het MVO programma verder te borgen en te monitoren, heeft INNAX nu de status Goud behaald.

Esther Roelofsen, adviseur bij INNAX: ‘De afgelopen jaren hebben we veel acties ondernomen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit jaar hebben wij deze acties geëvalueerd, concreet gemaakt, continu verbeterd en verankerd in ons management cyclus. Via het certificatiesysteem van FIRA hebben we de daadwerkelijke behaalde resultaten zichtbaar gemaakt. Daar zijn we uiteraard erg trots op. Hiermee tonen wij ook aan dat wij een volgroeid MVO-beleid voeren.’

FIRA Goud

De verificatie van FIRA voor het MVO-profiel Goud is er met name op gericht of de door INNAX gemaakte claims ook aannemelijk zijn. Door de gouden status te verlenen, stelt FIRA vast dat INNAX aantoonbaar haar eigen duurzaamheidsprogramma uitvoert.

Over FIRA

FIRA gaat uit van het waarderen van inspanningen van organisaties op het gebied van duurzaamheid en de transparantie daarover. Het FIRA Platform hanteert vijf MVO-rapporten die de mate van transparantie aangeven: MVO-Profiel, Brons, Zilver, Goud en Platina. De MVO-rapporten bevatten telkens aanvullende modules waarmee een MVO-beleid meer transparantie biedt en geven hiermee aan in hoeverre duurzaamheid is verankerd binnen de organisatie.


Facebooktwitterlinkedinmail