INNAX in de Elsevier

INNAX in de Elsevier

INNAX oprichter Philip Blaauw en Algemeen directeur Jörgen Waagenaar staan in de speciale bijlage over milieu en klimaatverandering van het Elsevier Weekblad.

Anders denken over Energie
Centraal in het interview met Jörgen Waagenaar staat de hernieuwde Trias Energetica. De oude versie stamt uit de jaren 70 en gaat uit van het gebruik van fossiele brandstoffen. In de toekomst, als de fossiele brandstoffen op raken, dan is deze niet meer te gebruiken. We zullen anders moeten kijken naar onze energievoorziening. Bijvoorbeeld naar het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals de zon en wind. Maar ook door goed te kijken naar het energiegebruik, door de hoeveelheid energie af te stemmen met wat zelf geproduceerd kan worden. Jörgen legt in dit artikel uit waarom en hoe de nieuwe versie van de Trias Energetica er uit zou moeten zien.

Het volledige interview kunt u hier lezen: Jörgen Waagenaar – Bijlage Elsevier

Van Energielabel F naar Energiepositief
Philip Blaauw verteld over het project van Alliander, waar INNAX nauw betrokken is geweest bij de renovatie en is verantwoordelijk voor de klimatisering en energiepositiviteit van het gebouw. Het netwerkbedrijf Alliander is in 2011 van Energielabel F naar Energiepositief gegaan. Een enorme uitdaging met als eindresultaat een duurzaam gebouw dat in de top vijf van de “happy building index” staat. Philip vertelt, samen met Herman van den Bosch (directeur vestiging Grote Projecten bij HOMIJ), over het project dat van zes verschillende vestigingen één duurzaam hoofdkantoor gemaakt heeft.

Lees hier verder hoe Philip Blaauw in de speciale Elsevier bijlage over deze bijzondere samenwerking vertelt.

‘Beide artikelen zijn op 18 november verschenen bij de special Milieu en klimaatverandering van Pulse Media Group, gedistribueerd bij Elsevier Weekblad’.

 

 


Facebooktwitterlinkedinmail