INNAX geeft Wonderwoods energie

INNAX geeft Wonderwoods energie

Na de Italiaanse en Chinese wereldsteden Milaan en Nanjing krijgt ook Utrecht een ‘verticaal bos’. Twee woontorens waar technologie en natuur bij elkaar komen. Gecreëerd om gelukkig te kunnen leven, door vakmensen die samen uitdagingen van onze tijd aan willen gaan.

Met Wonderwoods won het consortium G&S Vastgoed en KonderWessels Projecten de tender voor de ontwikkeling van het Healthy Urban Quarter in die stad. INNAX gaat Wonderwoods van duurzame energie voorzien.

Het door Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects ontworpen plan omvat twee torens, van 90 en 70 meter hoog, voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. Door de in het ontwerp meegenomen beplanting ziet de nieuwe eyecatcher in het Utrechtse centrum eruit als een verticaal bos.

Energieneutraal en Outstanding
INNAX maakt deel uit van het consortium dat de tender won. De gebouwverduurzamer gaat zowel de energievoorziening als het energiemanagement verzorgen vanuit een speciale Comfort & Energie BV. Het bedrijf heeft daarbij de ambitie Wonderwoods volledig energieneutraal te maken en te voldoen aan de criteria van het BREEAM Outstanding-certificaat.

Arcadis (in samenwerking met INNAX) en Stefano Boeri Architetti werken het plan momenteel verder uit. De oplevering staat gepland voor 2022.


Facebooktwitterlinkedinmail