INNAX gecertificeerd voor de BRL 9500-05

INNAX gecertificeerd voor de BRL 9500-05

Professionele vastgoedeigenaren maken werk van verduurzaming en realiseren steeds meer zeer energiezuinige woningen. Voor de kosten die hiermee gemoeid zijn kunnen zij op een Energieprestatievergoeding (EPV) rekenen. De hoogte van de EPV is afhankelijk van de netto warmtevraag van de woning én de hoeveelheid duurzame energie die wordt opgewekt. Alle reden dus om deze netto warmtevraag zorgvuldig vast te stellen!

BRL 9500-05 en ISSO 82.5

De BRL 9500-05 bepaalt de kwaliteitsborging van het proces van de netto warmtevraag van zeer energiezuinige woningen. Met behulp van deze BRL en het bijbehorende opnameprotocol ISSO 82.5 kan worden aangetoond dat de woning zeer energiezuinig is. De ISSO-publicatie 82.5 bevat alle middelen (gereedschappen) die de adviseur nodig heeft om aan de gestelde proceseisen in de BRL 9500-05 te voldoen voor de woningopname en de rapportage. Hierin staat beschreven hoe de fysieke toetsing van zeer energiezuinige woningen uitgevoerd dient te worden om in aanmerking te komen voor een EPV, zodat de eigenaar weet dat het eindresultaat overeenkomt met de theoretische prestaties zoals vastgelegd in de EPC berekening. Het eindproduct na uitvoering van de toetsing is het “Rapport Netto warmtevraag”. Alleen met deze rapportage kunt u als vastgoedeigenaar aantonen dat de woning voldoet aan de voorwaarden voor de EPV.

Toetsing netto warmtevraag

De prestaties van deze woningen moeten wel op een deskundige en objectieve wijze worden vastgesteld. De BRL 9500-05 bepaalt dat de warmtevraagrapportages alleen door adviseurs mogen worden afgegeven die volgens de BRL 9500-05 zijn gecertificeerd.

INNAX is onlangs gecertificeerd voor de BRL 9500-05 .
Op dit moment zijn er in Nederland slechts acht personen met dit certificaat om de warmtebehoefte te berekenen, een hiervan is werkzaam bij INNAX, namelijk Richard Oomen.

BRL Certificaat INNAX

Het Certificaat dat INNAX heeft ontvangen.


Facebooktwitterlinkedinmail