INNAX feliciteert Fastned met beursgang

INNAX feliciteert Fastned met beursgang

Fastned gaat naar de beurs. Via een notering aan de Haagse NPEX wil het bedrijf kapitaal ophalen om 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen te kunnen bouwen. Hiermee kunnen geïnteresseerden vanaf 10 Euro per certificaat participeren in de ‘tankstations van de toekomst’.

Fastned is een initiatief van Bart Lubbers en Michiel Langezaal. In 2012 startte de ondernemers Fastned met de intentie het bekende kip/ei-vraagstuk rond elektrisch rijden te doorbreken.

Controle op energieverbruik

Zo snel en makkelijk als er opgeladen moet worden, zo snel en makkelijk moeten de hoofdaansluitingen van de snelladers uitgelezen en gemonitord worden. Joost Hoffman, operations manager bij Fastned: ‘Daarvoor hebben wij INNAX als meetbedrijf in de arm genomen. Ze zijn goed, snel, duidelijk en concurrerend in prijs.’

De stations maken ook gebruik van zonnepanelen. Fastned houdt met EView het exacte verbruik en de productiviteit van de zonnepanelen in de gaten. Wordt er geen gebruik gemaakt van een snellader, dan wordt de energie terug geleverd aan het energienet.

Groei Fastned stations

Op dit moment zijn negen Fastned stations operationeel, aan het eind van dit jaar moet er landelijke dekking zijn met zo’n veertig stations en over twee jaar moet dat aantal gegroeid zijn naar 201. Met een landelijk dekkend netwerk wil Fastned inspelen op het snel groeiende aantal elektrische auto’s.

Iedereen kan mede-eigenaar worden

Om de uitbreiding van het netwerk te kunnen bekostigen kan iedereen nu certificaten kopen die via de NPEX-beurs worden uitgegeven. Dit is een laagdrempelige beurs voor het midden- en kleinbedrijf. De eerste tranche van 400.000 certificaten van 10 Euro per stuk is in de afgelopen paar weken al in zijn geheel gereserveerd. Nog vóór de beursgang die in juni van dit jaar gepland staat. Investeerders kunnen zich nu via de website inschrijven voor de tweede tranche. Deze staat gepland voor september. De datum van de beursgang is nog afhankelijk van goedkeuring van de prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).


Facebooktwitterlinkedinmail