INNAX te zien in Doe Maar Duurzaam!

INNAX te zien in Doe Maar Duurzaam!

In het RTLZ programma “Doe Maar Duurzaam” laat Jörgen Waagenaar, algemeen directeur INNAX, zien wat er mogelijk is om gebouwen energiepositief te maken. Hij laat het energielabel-A INNAX kantoor zien en vertelt welke stappen er nog gemaakt moeten worden  om het gebouw energiepositief te maken. “Behalve noodzakelijk is het is vooral leuk om een echt duurzaam gebouw te realiseren zonder energierekening, het kan en het moet!”, aldus Jörgen Waagenaar.

Hoe een energiepositief gebouw eruit ziet, laat Bart Blokland, directeur Shared Services van Alliander zien. In november 2015 opende Alliander haar gerenoveerde kantoor in Duiven. INNAX was nauw betrokken bij de renovatie en is verantwoordelijk voor de klimatisering en energiepositiviteit van het gebouw. Voor het nieuwe gebouw is 80 procent van de oude materialen hergebruikt. Leuke details zijn dat het slooppuin verwerkt is in nieuw beton en terreinverharding. De wc-potten en wasbakken zijn schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd. Gebruikte werkkleding van monteurs kreeg een tweede leven als geluidsisolatie van het gebouw. En pallethout is letterlijk voor de verbrandingsoven weggehaald om als gevelbekleding te dienen.

Het gebouw staat niet voor niets op de 3e plaats in de HappyBuildingIndex en wordt gewaardeerd met een 9,2. Een duurzaam gebouw levert in de meeste gevallen een veel hogere waardering op waardoor het ook bijdraagt aan de sociale duurzaamheid en zelfs de cultuur van het bedrijf.

Gerenoveerd kantoor Alliander in Duiven

 

 

 

Gerenoveerd kantoor Alliander in Duiven

Zondag 22 oktober om 17:00h was dit item te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTLZ
Laat u zich ook inspireren?

INNAX, Energizing The Future


Facebooktwitterlinkedinmail