Impuls van € 80 miljoen voor energiebesparing VVE’s

Impuls van € 80 miljoen voor energiebesparing VVE’s

Vanaf medio 2016 zal het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties € 80 miljoen beschikbaar stellen voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en VVE’s. Het gaat om een combinatie van energiebesparende maatregelen. De subsidie is niet bedoeld voor het nemen van enkelvoudige besparende maatregelen of voor duurzame energieopwekking.  

Voor duurzame energieopwekking (door bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels) heeft het ministerie van Economische Zaken de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) beschikbaar. De subsidies voor energiebesparing en ISDE mogen gecombineerd worden met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) zodat de volledige woningverduurzaming kan worden gefinancierd tegen gunstige condities. Ook kan de subsidie worden aangevraagd voor procesondersteuning bij verduurzaming van VVE’s. In de kamerbrief van van 26 januari leest u meer over de intensivering van energiebesparing voor woningen.

Bereid u vast voor

Om goed voorbereid te zijn op de aanstaande subsidieregeling, adviseren wij VVE’s om niet te wachten met de planvorming en tijdig te starten met het inventariseren van wensen, eisen en kansen op het gebied van verduurzaming.

Hulp nodig?

INNAX adviseert en ondersteunt VVE’s bij de verduurzaming van de appartementen. Wij kennen de regelgeving op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en bijbehorende financiële arrangementen als geen ander! Maak daarom nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak met één van onze verduurzamingsadviseurs.

Foto: istock/innax

Facebooktwitterlinkedinmail