Bouw sportcomplex Olympiakwartier van start

Bouw sportcomplex Olympiakwartier van start

Gemeente Almere krijgt er vanaf 2015 een nieuw duurzaam sportcomplex bij. Onlangs is de bouw gestart In het nieuw te ontwikkelen Olympiakwartier in Almere Poort, tegenover het huidige Topsportcentrum. Voor de realisatie wordt rekening gehouden met het reduceren van het energiegebruik, een comfortabel binnenklimaat en een optimale exploitatie.

Bijzonder gebouw

Het complex wordt gerealiseerd op basis van het 2521 zwembadconcept. 2521 staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang en 21 meter breed. Mede dankzij deze afmetingen en een beweegbare bodem in de lengterichting, is dit bad optimaal te gebruiken voor sportief zwemmen. In dit basisontwerp is ruimte gemaakt voor onder andere een sporthal, judoruimten, verenigingsruimten, sportbegeleiding en ondersteunende middelen. Hierdoor krijgt het gebouw in totaal vijf verdiepingen, en een omvang van ca. 6.050 m2 BVO.

Laag energiegebruik en comfortabel binnenklimaat

Om een laag energiegebruik te garanderen worden, naast de bouwkundige eigenschappen, diverse maatregelen getroffen. Voor de installaties zijn duurzame materialen en technieken geselecteerd waaronder de toepassing van LED verlichting, een warmtepomp voor ontvochtiging en warmteterugwinning in de luchtbehandelingsinstallatie voor het zwembad. Daarnaast is gekozen voor de toepassing van het BaOpt systeem in de sporthal die op unieke wijze zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Bouw en exploitatie

De opdrachtgever van dit project is de gemeente Almere. Architect Slangen & Koenis in samenwerking met gebouwverduurzamer INNAX GEBOUW & OMGEVING, Bastenhof Consutancy en Bartels ingenieursbureau, zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding. Het gebouw wordt gerealiseerd door Goossen Te Pas Bouw, de technische installaties door Hollander techniek, van Drunen en Hellebrekers.


Facebooktwitterlinkedinmail