Honderdduizend zonnepanelen voor huurders

Honderdduizend zonnepanelen voor huurders

Gezond, schoon en betaalbaar wonen. Het kan eenvoudig en veilig met zonnepanelen. Het is ons echter opgevallen dat zonnepanelen niet voor iedereen toegankelijk zijn. Daar willen we verandering in brengen. Daarom zijn wij samen met Sungevity Het honderdduizend initiatief gestart. Samen kunnen we het verschil maken. U doet toch ook mee?

Op 26 oktober jl. werd in Rotterdam tijdens de Nationale Klimaattop het manifest Wonen zonder aardgas ondertekend. Het is de start van de definitieve omschakeling van gas naar duurzame energiebronnen. Een tweede energietransitie binnen een tijdsbestek van 60 jaar! Ook dit gaat lukken. Net zoals het in de jaren ’60 gelukt is om alle woningen op het gasnet aangesloten te krijgen.

Het honderdduizend initiatief

Met Het honderdduizend initiatief maken wij duurzame zonne-energie toegankelijk voor een brede groep huurders. Dit plan staat garant voor circa 25 miljoen kWh aan opwekking van duurzame stroom en een besparing van ruim 13 miljoen kg CO2. Daarnaast profiteren huurders en corporaties op een laagdrempelige wijze van de gunstige nationale regelingen die er momenteel zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en de productie van zonne-energie.

Khing Go, manager business development bij INNAX: ‘Met dit plan dragen wij bij aan onze missie om woningen zodanig te verduurzamen dat woningen uiteindelijk zelfvoorzienend worden. Naast het goed isoleren van woningen is het opwekken van duurzame energie een belangrijke stap op weg naar duurzaam wonen. Met dit plan streven wij ernaar om in 2017 te starten om samen met 25 ambitieuze woningcorporaties 100.000 PV-panelen te plaatsen.’

Deelnamemogelijkheden

Huurders kunnen op twee manieren deelnemen:

  1. Eigen zonnepanelen op de woning en profiteren van de hoogste vergoeding (salderen tot 2020).
  2. Deelnemen in een energiecoöperatie en profiteren van vijftien jaar gegarandeerd belastingvoordeel op het eigen energieverbruik via de herziene postcoderoosregeling.

Hoe werkt het?

Voor de postcoderoos wordt een energiecoöperatie opgericht. De energiecoöperatie trekt geld aan vanuit energie- en duurzaamheidsfondsen en verzorgt het gehele traject, vanaf werving van leden tot en met de realisatie en beheer van de PV-panelen. De investering wordt afbetaald uit de opbrengsten van de opgewekte duurzame energie en de zonnehuur die huurders betalen voor deelname aan de postcoderoos. De opbrengst komt, na aftrek van aflossingsverplichtingen, onderhouds- en beheerkosten, ten goede aan de leden van de coöperatie die de opbrengst kunnen investeren in de buurt of wijk.

Afbeelding: schematische weergave Het honderdduizend initiatief

Zo zorgen de leden samen voor een duurzame verbetering van hun woonomgeving. INNAX en Sungevity staan vervolgens garant voor de volledige ontzorging van corporaties en huurders in het hele proces.

Meld u aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om de deelname en specifieke mogelijkheden voor uw corporatie te bespreken.


Facebooktwitterlinkedinmail