GRESB: tips voor effectieve output

GRESB: tips voor effectieve output

GRESB is inmiddels gemeengoed in de vastgoedsector. In 2014 namen inmiddels 637 vastgoedbedrijven wereldwijd deel aan het GRESB-onderzoek. De benchmark groeit hiermee waardoor stilzitten geen optie is voor organisaties die MVO hoog op de agenda hebben staan. Voor wie de score ten opzichte van vorig jaar wil verbeteren, heeft INNAX vier tips.

GRESB rapporteert over de Environmental, Social en Governance (ESG) aspecten van de vastgoedportefeuille. Een ijkpunt waar steeds meer institutionele beleggers rekening mee houden in hun beleggingsstrategie. Een groot deel van de GRESB survey betreft gebouwinformatie en inzicht in de energie- en afvalstromen. INNAX heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op dit gebied en raadt het volgende aan:

  1. Lees de energiemeters op afstand uit. De realtime en dus accurate registratie van de energiestromen kan alleen op deze manier goed geborgd worden.
  2. GRESB vraagt om data aan te leveren op drie niveaus: tenant space, common areas en outdoor / parking space. Voor veel organisaties nog een uitdaging. Echter met telemetrische meters op strategisch geplaatste locaties, is deze informatie eenvoudig te verzamelen.
  3. Energiecertificaten bieden inzicht in de energieprestatie van gebouwen. Dit is eveneens waardevolle informatie voor de GRESB survey. Heeft u deze nog niet voor uw portefeuille, dan is het raadzaam om ze alsnog op te laten stellen.
  4. GRESB biedt inzichten en stimuleert duurzaamheid, een ideaal startpunt van waaruit u mogelijke besparingen en verduurzamingsopties kunt lokaliseren én realiseren.

Voor vragen over deze tips kunt u contact opnemen met Luuk Westerhof.


Facebooktwitterlinkedinmail