Gebouweninspecties en energieonderzoeken met thermografie

Gebouweninspecties en energieonderzoeken met thermografie

Het inventariseren van technische gebreken, vaak naar aanleiding van klachten zoals vocht en tochtproblemen, lekkages, schimmel en koudebruggen, vraagt om een specialistische aanpak. De oorzaken zijn vaak niet met het blote oog waar te nemen. Bij voldoende verschil (+/- 10 Co) tussen de binnen- en buitentemperatuur biedt de toepassing van thermografie uitkomst. Daarom wordt deze inspectiemethode juist gedurende de winterperiode ingezet in combinatie met woning- en gebouwinspecties.

Bij thermografie wordt op basis van temperatuurverschillen de oorzaken van gebruikersklachten en technische gebreken onderzocht. Thermografie is vooral geschikt voor het opsporen van de oorzaken van energieverliezen, vocht- en elektriciteitsproblemen in gebouwen. De oorzaken van klachten en de mate van isolatie worden feilloos in beeld gebracht.

Infraroodthermografie

INNAX bouwkundig adviseurs zetten infraroodthermografie in bij inspecties naar technische gebreken en ter ondersteuning van EPA onderzoek en verduurzamingsadviezen. Daar horen ook controlewerkzaamheden bij na de realisatie van energiebesparende maatregelen. Het komt ook voor dat de thermografisch onderzoek juist leidt tot het uitsluiten van vermeende bouwkundige of installatietechnische oorzaken. In conflictsituaties vormt het eenduidig bewijsmateriaal. Wij noemen dat “Evidence Based Survey”. In combinatie met een gedegen analyse komen wij tot het beste advies.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met Mark Wienen.


Facebooktwitterlinkedinmail