Gasmeters G2C naar maandopname of telemetrie

Gasmeters G2C naar maandopname of telemetrie

tekst
Voor de gasmeters G2C volgt binnenkort een wetswijziging. Voor profielgrootverbruikers elektriciteit wordt een telemetrie meter verplicht. Voor G2C gasaansluitingen kunt u kiezen voor maandopname of telemetrie. Nu is dat jaaropname.

Net zoals de profielgrootverbruikers bij elektriciteit (profielcode E3), verschuift de energiemarkt steeds meer naar telemetrie. Met telemetrie bedoelen we een op afstand uitleesbare energiemeter, die gedetailleerd energieverbruiken registreert. Doel van deze wetswijzigingen is een eerlijke en zuivere afrekening. U hoeft geen meterstanden meer door te geven, met minder foutieve facturen als gevolg. Daarnaast leidt meer inzicht in het energieverbruik tot energie- en kostenbesparing. U kunt aan uw energieprofiel precies zien wanneer er overbodig energieverbruik is.

U bepaalt zelf of u met een telemetrie gasmeter ook kiest voor een andere profielcode (of afnamecategorie), van G2C naar GXX. Dat houdt in dat uw energiecontracten voor transport en levering ook wijzigen. In veel gevallen is dat gunstig. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze hierin.

Status en planning

Naar verwachting wordt de nieuwe wetgeving in 2016 geïntroduceerd. Wij adviseren u nu al te kiezen voor telemetrie. Dan profiteert u direct van inzicht en de besparingsmogelijkheden.

De belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  1. Met telemetrie meters meer inzicht en juiste afrekeningen.
  2. Handopname van meterstanden zijn niet meer nodig.
  3. Meer inzicht in uw energieprofielen leidt tot energiebesparing. Goed voor het milieu én uw portemonnee.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Harold Hamminga. Hij informeert u graag verder.

Foto: istock/innax

Facebooktwitterlinkedinmail