Forse besparing op energie inkoop mogelijk

Forse besparing op energie inkoop mogelijk

Door de invoering van de verhuurdersheffing zijn woningcorporaties genoodzaakt om te besparen. Reorganisaties en minder budgetten voor onder andere onderhoud aan woningen zijn hier direct een gevolg van. Een andere en veel minder ingrijpende methode om kosten te besparen, is het kritisch nazien van lopende energiecontracten. Zo heeft Maasdelta Groep in samenwerking met INNAX een besparing gerealiseerd van 1,4 miljoen euro verdeeld over een periode van drie jaar door de energie inkoop opnieuw aan te besteden.

Veel organisaties laten hun energiecontracten stilzwijgend doorlopen. Om echter besparingsmogelijkheden inzichtelijk te maken, is het beter deze contracten jaarlijks kritisch te beoordelen. Voor deze expertise heeft Maasdelta Groep partner INNAX ingeschakeld. Gezamenlijk is gekeken naar de risico’s, de tariefstelling en de mutatievrijheid. In combinatie met de dalende energieprijzen in 2014 is vervolgens een besparing van ruim een miljoen gerealiseerd. Daarnaast heeft Maasdelta Groep een omvangrijk contractvolume en heeft hiermee een sterke onderhandelingspositie genoten richting energieleveranciers.

Contractoptimalisatie via aanbesteding

Voor het optimaliseren van het energieleveringscontract heeft de woningcorporatie een aanbesteding uitgezet. INNAX heeft Maasdelta hierbij begeleid en aansluitend op de duurzaamheidsdoelstellingen is een nieuw programma van eisen opgesteld. Nu geniet Maasdelta Groep van een nieuw energieleveringscontract met een looptijd van drie jaar, verlaagde leveringstarieven, betere condities en leveringsvoorwaarden, zonder te hoeven wisselen van energieleverancier.

Groen contract

Maasdelta Groep heeft in het nieuwe energieleveringscontract ook direct gekozen voor de meest duurzame vorm van groene stroom. Namelijk honderd procent Hollandse wind. Deze wordt in Nederland echt groen opgewekt. De woningcorporatie draagt hiermee bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

INNAX heeft reeds jaren ervaring met de inkoop van energie. Gezien de huidige energiemarkt is het zeker de moeite waard om eens goed naar de energiecontracten van uw organisatie te laten kijken. Neem hiervoor contact op met Etienne de Konink. Hij staat u graag te woord om ook uw besparingsmogelijkheden inzichtelijk te maken.


Facebooktwitterlinkedinmail