FIRA Zilver – een duurzame uitdaging

FIRA Zilver – een duurzame uitdaging

Een duurzame wereld, dat is de visie van INNAX. Dit willen wij niet alleen uiten met onze dienstverlening maar daarbij kijken we ook kritisch naar de eigen organisatie. Om onze duurzaamheidsprestatie zichtbaar te maken aan onze stakeholders, kiezen wij voor het FIRA Rating System. In 2013 hebben wij ons gekwalificeerd voor FIRA Brons. Nu gaan we voor FIRA Zilver.

Duurzaamheid is onderdeel van onze identiteit en cultuur. Met behulp van het FIRA Rating System informeren wij onze stakeholders over wat wij doen op het gebied van duurzaamheid. Onderwerpen die hierbij ter sprake komen zijn: duurzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen, zorg voor onze medewerkers, mensenrechten, eerlijk zakendoen, consumentenbelangen en breder bijdragen aan de maatschappij.

Esther Roelofsen, projectleider FIRA bij INNAX: ‘De komende periode gaan wij het gesprek aan met onze klanten en leveranciers over deze onderwerpen. Door samen te werken met onze stakeholders werken we met een breder perspectief aan onze duurzaamheidsprestaties. Iedere dag weer. In juni hebben wij de verificatie voor FIRA Zilver afgerond. Uiteraard stopt het daar niet en zullen wij ons inzetten om uiteindelijk Platina te halen.’

FIRA

Het FIRA Rating System is ontworpen volgens het gedachtegoed van onder meer ISO 26000 en GRI. FIRA toetst de duurzaamheidsinformatie van organisaties en stelt deze beschikbaar aan stakeholders. Dit platform kent vier niveaus bestaande uit Brons, Zilver, Goud en Platina. Hiermee bereiken organisaties een steeds hoger niveau van integratie en transparantie.


Facebooktwitterlinkedinmail