Financieel voordeel met uw noodstroomvoorziening

Financieel voordeel met uw noodstroomvoorziening

Geld verdienen door tijdelijk minder elektriciteit te gebruiken, dat klinkt misschien vreemd maar kan toch. U kunt namelijk een interessante vergoeding ontvangen als u incidenteel kort uw elektriciteitsverbruik kunt verlagen.

Waarom?

In Nederland worden steeds meer windmolens en zonnepanelen geplaatst. Hun elektriciteitsproductie is zeer variabel en niet volledig voorspelbaar. Hierdoor neemt de vraag naar flexibel vermogen op het Nederlandse elektriciteitsnet toe. U kunt helpen het Nederlandse elektriciteitsnet in balans te houden met uw noodstroomvoorziening.

Van kostenpost naar inkomstenbron

De noodstroomvoorziening wordt naast de maandelijkse test als het goed is nooit gebruikt en is zo ‘helaas’ een grote kostenpost. INNAX biedt u, in samenwerking met Energie365, de mogelijkheid om geld te verdienen met uw noodstroomvoorziening. Dit kan door de noodstroomvoorziening 1 à 2 keer per maand kort in te zetten om pieken in de elektriciteitsvraag op te vangen.

Hoe werkt het?

Onze partner Energie365 beheert een pool met flexibel vermogen van onder andere noodstroomaggregaten en verkoopt dit aan de landelijke netbeheerder TenneT. Bij een piek in de vraag stuurt Energie365 het flexibele vermogen aan om zo het elektriciteitsnet te ontlasten.

Meedoen is kosteloos

Beschikt u over een noodstroomvoorziening met een vermogen groter dan 500 kW? Mail ons uw NAW-gegevensvoor 1 mei, dan nemen wij contact met u op. Is alles in orde, dan kunt u vanaf 1 januari 2015 inkomsten genereren met uw bestaande installatie. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Harold Hamminga via telefoon 088-55 33 000 of kijk op de site van Energie365.

P.s.: Mocht u niet beschikken over een noodstroomvoorziening maar kunt u wel voor korte tijd een elektrische installatie uitzetten, neem dan ook contact op.

Voordelen voor u:

  • Een vaste jaarlijkse vergoeding voor de beschikbaarheid;
  • De betrouwbaarheid van het noodstroomaggregaat neemt toe door de extra inzet;
  • Lagere kosten, omdat u minder reguliere testen hoeft uit te voeren;
  • De inzet brengt geen extra risico voor de eigen elektriciteitsvoorziening;
  • U helpt het Nederlandse elektriciteitsnet in balans te houden en maakt zo meer duurzame energie mogelijk.

Facebooktwitterlinkedinmail