Energie-index & Energielabel letteraanduiding

Energie-index & Energielabel letteraanduiding

Met de introductie van het Definitief Energielabel voor woningen is er onder huurders en verhuurders van woningen met regelmaat verwarring over de Energie-Index en de letteraanduiding van het Energielabel.

In sommige gevallen zijn er verschillen tussen de uitkomsten van de Energie-Index en de labelletter van het energielabel. Uit onderzoek is gebleken dat in de meeste gevallen (ca. 92%) het energielabel overeenkomt met de verwachting op basis van de Energie-Index of wijkt het maximaal één labelstap af. In de praktijk ontstaat toch verwarring over de verschillen tussen beide uitkomsten.

Oud Minister Plasterk heeft eerder aangegeven dat het wenselijk is dat aan Energie-Indexen voor woningen direct een energielabel met labelletter wordt gekoppeld met een range van A tot en met G, zodat de verwarring in de toekomst wordt voorkomen (zie Antwoord Motie Bashir inzake communicatie over de energieprestaties van woningen, TK 2016-2017, 30 196, nr. 548). Minister Ollongren heeft in haar “verzamelbrief energiebesparing gebouwde omgeving” aangekondigd dat de Regeling Energieprestatie Gebouwen en de webtool voor het energielabel worden aangepast.

De wijziging gaat in op 29 maart 2018.

Lees hier de wijzigingen in de Staatscourant.

Afbeelding: Relatie tussen de Energie-index klassen, energielabelklassen en WWS huurpunten.

Dit schema ontvangen in handig creditcard formaat? 

Vraag het aan door onderstaand formulier in te vullen. Wij sturen u de kaart(en) per post toe.

  • Bedrijfsnaam
  • E-mailadres
  • Aantal kaartjes (max. 10)Facebooktwitterlinkedinmail