Duurzame installaties Sportpunt Zeeland opgeleverd door INNAX

Duurzame installaties Sportpunt Zeeland opgeleverd door INNAX

Onlangs vond de oplevering plaats van de duurzame installaties voor Sportpunt Zeeland. Hiermee zijn de installaties geheel volgens planning opgeleverd door gebouwverduurzamer INNAX GEBOUW & OMGEVING.

Sportpunt Zeeland bouwt aan de toekomst. Sporten, zwemmen, recreëren en duurzaamheid worden op een vooruitstrevende manier aan elkaar gekoppeld. Dit jaar realiseert Sportpunt Zeeland een tropisch regenbos, zwemattractie Lazy River en een nieuwe (top)sporthal. Nog iets meer dan een week te gaan en dan wordt het vernieuwde complex feestelijk geopend. Bovendien krijgt Sportpunt Zeeland een nieuwe bedrijfsnaam. Deze nieuwe bedrijfsnaam wordt bekend gemaakt tijdens de officiële opening voor genodigden op woensdag 16 april. Vanaf donderdag 17 april zijn alle nieuwe onderdelen voor het grote publiek toegankelijk.

Oplevering duurzame installaties

De oplevering van de technische installaties voor deze nieuwbouw en renovatie vond plaats op locatie in Goes. INNAX werkt voor de installaties samen met Van Galen Klimmaattechniek. Onder toeziend oog van de projectleiders van INNAX en Sportpunt Zeeland zijn deze werkzaamheden nu officieel opgeleverd.

Regenbos als ‘accu’

Het ontwerp voor de installaties is op maat gemaakt. Duurzaamheid stond hierbij centraal, waarbij het een uitdaging was om ook het Regenbos in te zetten als een van de energiebronnen. Dankzij de Warmte-Koudeopslag (WKO) is dit mogelijk gemaakt. De warmte die het Regenbos afgeeft, wordt onttrokken en opgeslagen in dit bodemsysteem. Op deze manier fungeert het Regenbos als een soort accu voor het zwembad en de (top-)sporthal.

ESCo

INNAX blijft bij dit project betrokken als ESCo (Energy Services Company). Nu de installaties zijn opgeleverd, is het van belang dat hiermee ook de beoogde besparingen gerealiseerd worden. INNAX ontzorgt Sportpunt Zeeland hierbij als ESCo door het beheer, onderhoud, monitoring en de exploitatie te verzorgen.

Projectteam

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met landschapsarchitect Robin Lock, Slangen + Koenis architecten, gemeente Goes, bouwbedrijf Fraanje, Gebouwverduurzamer INNAX GEBOUW & OMGEVING en sportopleiding CIOS.

Lees het artikel in Energiegids.nl voor meer informatie over Sportpunt Zeeland en de duurzame renovatie.


Facebooktwitterlinkedinmail