Duurzame Energie voor woontorens Zuidas

Duurzame Energie voor woontorens Zuidas

Vanaf december 2014 is het project van Royaal Zuid in ontwikkeling. Deze maand wordt de vierde woontoren opgeleverd. Dit project is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door het bouwconsortium met de Miles Building, de Django Building, Intermezzo en INNAX. Dit duurzame project werkt met een moderne ESCo-oplossing en is hierdoor gasloos.

Royaal Zuid is een samenwerkingsverband van BPD, ERA Contour en Eigen Haard. Het betreft vier woontorens met in totaal 411 huur- en koopwoningen. Via dit consortium heeft INNAX de duurzame energievoorziening van de 4 woontorens op zich genomen. De gebouwverduurzamer levert daarvoor een totaalpakket in de vorm van een Energie BV. Het bedrijf investeert daarbij in de energie-installaties, exploiteert die en geeft garantie op de apparatuur én de geleverde prestaties. Met deze moderne ESCo-oplossing garandeert INNAX de bewoners optimaal comfort. Daarmee ontzorgt INNAX, als beheerder van dit systeem, de bewoners van deze duurzame woningen.

CO-besparing Voor de woontorens is gekozen voor een gesloten warmte-koude-opslag-systeem met een individuele Itho warmtepomp met boiler in iedere woning. Dit levert een geraamde CO₂-besparing op van 280 ton per jaar. Een nieuwe stap richting een steeds duurzamere samenleving.


Facebooktwitterlinkedinmail