Duurzaam wonen tijdens Duurzaamheidsweek bij IKEA

Duurzaam wonen tijdens Duurzaamheidsweek bij IKEA

Woonwijk De Bornsche Maten vindt in IKEA duurzame buurman. Tijdens de Duurzaamheidsweek die IKEA in Hengelo organiseert van 4 tot en met 10 oktober, laat De Bornsche Maten de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. Zo komen de inzendingen voor ‘Wonen 2020’, een project voor energieneutrale woningen, uitgebreid aan bod. IKEA en De Bornsche Maten versterken elkaar op deze manier, als naaste buren.

De ontwikkelingen in duurzaam bouwen gaan snel: niet alleen in de materiaalkeuze, ook in de voorzieningen voor duurzaam energie- en waterverbruik neemt het aantal mogelijkheden sterk toe. Zo gaat IKEA in het najaar ook op de Nederlandse markt zonnepanelen aanbieden, en organiseert het woonconcern begin oktober een Duurzaamheidsweek in de vestiging in Hengelo. Voor De Bornsche Maten is dit een mooie gelegenheid om te laten zien wat de woonwijk nu al in huis heeft en in de komende jaren gaat ontwikkelen. Zo heeft de competitie ‘Wonen 2020’ geleid tot tientallen inzendingen voor energieneutrale woningen, waaruit 18 ontwerpen zijn geselecteerd. Waaronder het ontwerp van LKSVDD Architecten in samenwerking met INNAX GEBOUW & OMGEVING EN NIJENHUIS BOUWCONSULTING. Deze ontwerpen presenteert de wijk tijdens de Duurzaamheidsweek. Op 10 oktober heeft de woonwijk een aparte stand bij de ingang van IKEA.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Ook tijdens de Beurs Huis, op 3, 4 en 5 oktober in Go Planet Expo Hall in Enschede, presenteert de Bornsche Maten zich. Tijdens deze beurs zijn er bijvoorbeeld ook workshops over innovatieve vormen van samenwerken zoals het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.


Facebooktwitterlinkedinmail