Duurzaam, duurzame energie inkopen | 4

Duurzaam, duurzame energie inkopen | 4

CONTRACTBEHEER

Wanneer heeft u voor het laatst uw energie-inkoop contract beoordeeld? Zijn de tarieven nog gunstig? Hoelang loopt het contract? Sluiten de condities nog aan op uw beleid en uw huidige woningvoorraad? Voor een betaalbare woonomgeving, loont het om uw energie-inkoop contract periodiek door te lichten.

Het energie-inkoopproces verloopt in vier fasen: de nulmeting, de inkoop-strategie, de aanbesteding en het contractbeheer. In onze nieuwsbrief behandelen we telkens 1 stap van het proces. Vandaag gaan we in op de laatste stap. Dit doen we aan de hand van onderstaande fases:

Switchbegeleiding
De overstap met de energie aansluiting(en) naar een andere leverancier vraagt op professionele begeleiding. Belangrijk aandachtspunt is de juistheid en overeenstemming over de definitieve aansluitingenlijst

Aansluitingen
Via onze online portal kunnen tijdens de contractperiode mutaties/ transities eenvoudig worden aan-, en afgemeld. Via een “Track & Trace” systeem kan de status van aansluitingen op elk gewenst moment online worden bekeken. Dit wordt standaard voor elektra en gas uitgevoerd, maar kan verder uitgebreid worden met bijvoorbeeld water, afvalstromen, telecom en internet. Tevens kunnen pand- of aansluitingspecifieke gegevens worden opgenomen ten behoeve van het analyseren en vergelijken van energieverbruiken en -kosten.

Marktmonitoring en prijsfixatie
INNAX volgt dagelijks de energiemarkten en adviseert op basis van de gecontracteerde inkoopstrategie wanneer het raadzaam is om (deel)volumes te fixeren tegen de geldende marktprijs. Zo bent u altijd zeker dat tegen de meest gunstige prijzen eenrgie wordt ingekocht.

Inzicht en besparing energiekosten
Het feit dat een nieuw leveringscontract wordt aangegaan betekent nog niet dat de administratieve lasten direct afnemen. Besparingen binnen de energieadministratie zijn mogelijk door controle op foutieve facturen en/ of het automatiseren of zelfs uitbesteden van het factuteringsproces.  Ook het verkrijgen van inzicht in het energiebudget en het verloop van uw energiekosten gedurende het jaar levert besparingen op. Tevens is het zeer de moeite waard om te laten onderzoeken of u recht heeft op teruggave van energiebelasting.

Lees hier de ervaringen van o.a. Maasdelta en Bo-Ex

Uitlezing meterstanden en verbruiken
Door gebruik te maken van slimme energiemeters hoeven geen handmatige meterstanden meer opgenomen te worden en wordt het risico op foutieve eindafrekeningen drastisch verkleind.

Benieuwd hoe wij voor u op energie inkoop kunnen besparen en energiemanagement kunnen optimaliseren? Maak snel een vrijblijvende afspraak met Etienne de Konink

Ter verduidelijking een stappenplan

Andere delen in deze serie:
Deel 1: Nulmeting
Deel 2: Inkoopstrategie
Deel 3: Aanbesteding
Deel 4: Contractbeheer

In 4 stappen naar duurzame energie inkoop en -contractbeheer


Facebooktwitterlinkedinmail