Completer beeld energieverbruik met solo slimme gasmeters

Completer beeld energieverbruik met solo slimme gasmeters

Om grip te krijgen op uw energiestromen is inzicht in het verbruik essentieel. Dit vraagt om meetdata die een compleet beeld geven en van goede kwaliteit zijn. Heeft uw organisatie kleinzakelijke gasaansluitingen? Dan heeft u met de komst van solo slimme gasmeters het volgende puzzelstukje in handen: gasmeters die zonder een elektriciteitsmeter zelfstandig functioneren.  

Grip op energiestromen
De solo slimme gasmeter is niet nieuw. Eind 2016 informeerden wij u al over deze stap voorwaarts, echter destijds bood alleen nog Liander een toepasbare oplossing. Inmiddels zijn alle netbeheerders mee in deze ontwikkeling en is de baan vrij om slimme meters aan te vragen voor uw kleinzakelijke gasaansluitingen. Handmatige opname van meterstanden behoort daarmee definitief tot het verleden en mooier nog: u heeft een compleet overzicht van uw elektriciteits- en gasverbruik. Dit stelt u in staat om facturen beter te controleren en grip te houden op uw energiestromen.

Voorwaarden solo slimme gasmeter
Voordat uw netbeheerder een slimme solo gasmeter kan plaatsen, zijn er enkele voorbereidingen van uw kant gevraagd. De eisen hiervoor kunnen verschillen per netbeheerder. Zo is het bijvoorbeeld nodig dat uw huisinstallateur een 230 volt voedingspunt met gebruik van werkschakelaren aanlegt.

Meer weten over het aanvragen en gebruik van solo slimme gasmeters? Wij informeren u graag verder.


Facebooktwitterlinkedinmail