CBRE Asset Services kiest voor nieuwe prijsstrategie bij collectieve energie-inkoop

CBRE Asset Services kiest voor nieuwe prijsstrategie bij collectieve energie-inkoop

Property Manager CBRE beheert tweehonderdzeventig kantoorgebouwen, bedrijfsobjecten en winkelcentra van nationale en internationale eigenaren en beleggers. Daarbij heeft CBRE het mandaat om de inkoop van energie te verzorgen tegen zo gunstig mogelijke condities. Zowel financieel als milieutechnisch. Het is een enorme uitdaging om in deze huidige markt grip te houden op de energiekosten. Er zijn namelijk verschillende factoren waar CBRE geen invloed op heeft zoals de olieprijs, het mechanisme van vraag en aanbod, conflicten in de wereld, het veranderende klimaat of de euro. In samenwerking met partner INNAX heeft CBRE een duurzame en collectieve energie prijsstrategie bepaald. Deze kenmerkt zich door gunstige tarieven, efficiënt beheer van het administratieproces en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De gebouweigenaren en CBRE hebben beiden het doel om de kosten per m2 zo laag mogelijk te houden. Mede door deze verantwoordelijkheid en het doel de CO2-uitstoot te verlagen, heeft CBRE de uitdaging energie in te kopen in een markt waarbij de prijzen dagelijks veranderen. Om energie collectief in te kopen werkt CBRE samen met partner INNAX die ondersteuning biedt op de volgende gebieden:

  • Uniformiteit voor de administratie en de ontwikkeling van schaalgrootte;
  • Advies op het gebied van marktkennis en risicomanagement;
  • Energie-inkoop als onderdeel van de integrale aanpak van energiemanagement waarbij ook de energiestromen op afstand worden gemeten en gerapporteerd.

Duurzame energie-inkoopstrategie

CBRE heeft de lat voor de komende jaren hoog gelegd door een prijsstrategie te kiezen die nog beter past bij haar duurzaamheidsbeleid. CBRE koopt dagelijks energie in op marktgemiddelde tegen scherpe marges. Deze werkwijze is zeer transparant en duidelijk uit te leggen aan de huurders. De risico’s op prijs, afname op volume en mutaties in beheer worden tot het minimum beperkt.

Het resultaat

Het voordeel is dat boetes bij verkoop en/of beëindiging beheer van vastgoedobjecten niet van toepassing zijn. Het administratie proces is flexibeler en efficiënter en de uiteindelijke tarieven liggen 25 – 30% lager dan de tarieven van contracten die automatisch doorliepen. En dit is gunstig voor de huurders.

Groene energie

Ook het realiseren van CO2 reductie en het stimuleren van de productie van duurzame energie zijn voor CBRE erg belangrijk. Door de gekozen inkoopstrategie ondersteunt CBRE deze ambities.

 


Facebooktwitterlinkedinmail