Brandveiligheid studentenhuisvesting

Brandveiligheid studentenhuisvesting

90% van de studentenwoningen in Nederland voldoet niet aan de Brandveiligheidseisen, aldus recent onderzoek van de Inspectie leefomgeving en transport. Slechts 10% voldoet aan alle eisen met betrekking tot blustoestellen, rookmelders, vluchtroutes en branddoorslag. Ook de elektrische installatie en het gebruik daarvan laat in veel gevallen te wensen over.

De eigenaar-verhuurder heeft de verantwoordelijkheid en zorgplicht voor een veilige huisvesting. Een goede brandpreventie start met het voldoen aan de minimum eisen die gesteld worden aan brandveiligheid. Maar alleen voldoen aan wet- en regelgeving is niet voldoende. Ook gedrag en bewustzijn van de gebruikers van het pand zijn belangrijke en vaak levensreddende aspecten die integraal onderdeel uitmaken van een goed veiligheidsplan. Alléén (dure) technische maatregelen blijken vaak onvoldoende omdat die uit ‘praktische’ overwegingen vaak onklaar zijn gemaakt. Vooral geblokkeerde vluchtroutes en rookmelders moeten het daarbij ontgelden.

Voorkom onnodig risico

INNAX voert onafhankelijk integrale brandveiligheidsonderzoeken uit. Hierbij beschouwen wij de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheid incl. Integrale veiligheidsinspecties van gas, water en elektrische installaties. Zodat in ieder geval op het technische vlak geen onnodige risico’s worden gelopen!

Neem ook geen risico en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.

 


Facebooktwitterlinkedinmail