Bouw sportcomplex in Amersfoort een feit

Bouw sportcomplex in Amersfoort een feit

In januari 2016 is de bouw gepland van een nieuw sportcomplex in de stadswijk Hogekwartier, Amersfoort. Een duurzaam gebouw voorzien van vergaande energiebesparende maatregelen waardoor minder energie nodig is en de CO2 emissie met 60% wordt verminderd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen als zonne-energie en biomassa.

Het nieuwe sportcomplex vervangt de huidige sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert. Het ontwerp is gemaakt door VerhoevenCS en bestaat uit een 50 meter bad met 10 banen en voorzieningen voor recreatief zwemmen, springplatforms, sporthal, verenigingsruimten, horecaruimte en parkeerplaats. Naar verwachting wordt het complex eind 2017 in gebruik genomen.

Projectteam

Via een Europees aanbestedingstraject is het ontwerp en debouw van het sportcomplex Hoge Kwartier toevertrouwd aan ontwikkelaar OLCO/Sportsphere. Om de duurzaamheid van dit project te waarborgen, werken zij samen met gebouwverduurzamer INNAX. De architect is Verhoeven CS en de constructeur is Bartels Ingenieursbureau, KWB is de aannemer van de waterinstallaties en DGMR is de adviseur voor bouwfysica en brandveiligheid.

Benieuwd naar het gebouw?

Bekijk de animatiefilm van het nieuwe sportcomplex Hogekwartier in Amersfoort.


Facebooktwitterlinkedinmail