Bouw Circulair Gebouw voor Emergis is gestart

Bouw Circulair Gebouw voor Emergis is gestart

Circulair bouwen is hét nieuwe bouwen. Hierbij worden oude materialen gerecycled en worden grondstoffen opgenomen die in de toekomst kunnen worden hergebruikt. Half juni is met de bouw van het circulaire gebouw voor Emergis gestart. Deze zorgverlener op het gebied van geestelijke gezondheidzorg wil graag een duurzame slag maken op het gebied van huisvesting. Hoe mooi is dan dit circulaire gebouw in ontwikkeling.

Ambitie Emergis
De doelstelling van Emergis is in dit project zoveel mogelijk het hergebruik van materialen toe te passen. De Zeeuwse geestelijke zorgverlener is als opdrachtgever van dit gebouw de eerste GGZ kliniek met een circulaire ambitie.
Samen met Impuls Zeeland zijn diverse partijen bij elkaar gebracht om kennis en expertise op het gebied van circulair bouwen te delen. INNAX neemt de rol van adviseur op het gebied van installaties en duurzaamheid op zich. Verder begeleidt INNAX, in de persoon van Danny Duinhouwer, de uitvoering van dit bijzondere project.

Gebouw Rijkswaterstaat wordt deels hergebruikt
Het nieuwe gebouw verrijst in Kloetinge. Het circulaire gebouw wordt in gebruik genomen als kinder- en jeugdkliniek Ithaka van Emergis.
De grondstoffen die opnieuw worden gebruikt komen van het voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen. In het ontwerp van de nieuwe kliniek van Emergis zijn onder andere de buitenkozijnen, binnendeuren, gevelbekleding, de houten vloerdelen en straatklinkers verwerkt van het oude districtskantoor.

Energiepositief
Naast de circulaire bouw, wordt het gebouw ook energiepositief. Nog voor de bouw is begonnen wordt hier al rekening mee gehouden. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie zorgt INNAX ervoor dat de kliniek van Emergis vanaf het moment van ingebruikname meer energie oplevert dan verbruikt.


Facebooktwitterlinkedinmail