Energy Service Company (ESCo)

Energy Service Company (ESCo)

Prestatiecontract voor energiediensten met een ESCo

U wilt uw vastgoed verduurzamen. Een mooie ambitie die u wilt realiseren met bepaalde garanties. Als ESCo (Energy Service Company) stelt INNAX u in staat te verduurzamen op basis van prestatiecontracten. Wij garanderen CO2- en energiebesparing, en faciliteren de financiering van het project. Daarbij doorbreken wij de split incentive; eigenaar en huurder worden namelijk beiden direct beter van de investering.

Integrale aanpak

Als ESCo nemen wij de aanleg, het onderhoud én beheer van (klimaat)installaties van gebouwen over op basis van een prestatiecontract. Dit vergroot de kwaliteit van het project en verkleint de eventuele risico’s. Het prestatiecontract beperkt zich niet tot enkel energiebesparing. Er kunnen bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de verbetering van het binnenklimaat of de brandveiligheid van een gebouw.

Onze integrale aanpak strekt zich ook uit tot diverse financieringsoplossingen voor de investeringen en de exploitatie, zodat het verduurzamingstraject niets extra’s hoeft te kosten. De opbrengst van de energiebesparing die gedurende de contractperiode wordt bereikt, is hiervoor de basis. Een langdurige samenwerking verdient hierbij de voorkeur. Wij kunnen dan de opbrengsten uit maatregelen met een korte terugverdientijd gebruiken om ingrepen met een langere terugverdientijd te financieren.

ESCo-light

Het voor een lange termijn volledig uitbesteden van al uw energiezaken en onderhoud aan een ‘full-service ESCo’, is in een aantal situaties interessant. In andere gevallen kan een laagdrempeliger aanpak met een ‘ESCo-light’ uitkomst bieden. Een verkenning van welke ESCo-vorm bij uw situatie past, komt onder meer aan bod bij een kennismakingsgesprek.